Ring oss!

040-96 21 12

Allt du behöver veta!

Tandimplantat i Malmö

Du ersätter förlorade tänder med tandimplantat. Förlorade tänder innebär inte bara ett förändrat utseende. Saknade tänder kan även försämra din tuggförmåga. Vi på Dentry Tandvård kan hjälpa dig med att förbättra din tuggförmåga, höja din självkänsla och hjälpa din allmänna munhälsa. Det är därför tandimplantat har blivit ett allt vanligare alternativ för den som vill ersätta sina förlorade tänder.

Implant with 4 screws
Tandimplantat-bro
Går du i tankarna att göra implantat? Kom till oss på Dentry Tandvård för en kostnadsfri konsultation!

Passa på att lära känna oss och ta reda på om tandimplantat är ett alternativ för dig. Konsultationen är alltid kostnadsfri och förutsättningslös men bokning krävs. På konsultation hos Dentry får du träffa en tandläkare och berätta om dina förväntningar och ställa dina frågor. Tandläkaren går igenom läget i din mun för att se om du är en lämplig kandidat för tandimplantat. 

 • Få svar på alla dina frågor. 
 • Inget bindande.

Vanliga frågor från våra patienter:

Tandimplantat - Vad är det?

Har du förlorat eller skadad dina tänder kan tandimplantat vara ett bra alternativ. En av de stora fördelarna är att behandlingen är permanent. Det blir lättare för dig att tugga och att du slipper oroa dig för att exempelvis löstagbara proteser eller broar ska lossna! Ett tandimplantat stimulerar även käkbenet som en riktig tand gör. En annan stor fördel är att du slipper borra och slipa i friska närliggande tänder jämfört med broar. Ett tandimplantat kommer ha funktionen av en rot i käkbenet och består av en skruv i titan. Beroende på hur många och vilka tänder man vill eller behöver ersätta kan man välja olika vägar. Man kan fästa en ensam krona, en brygga eller en bro på ett eller flera implantat. 

Hur går behandlingen till?

Vägen mot tandimplantat börjar alltid med en gratis konsultation hos oss på Dentry Tandvård. Processen kan variera från fall till fall beroende på käkbenets skick och eventuella förbehandlingar.  Därefter består behandlingsförloppet i huvudsak av tre steg:

 • Den kirurgiska operationen,
 • Läkningsprocessen för ben och mjukvävnad,
 • Den protetiska behandlingen. 

1. Förbehandling

Du träffar en av våra tandläkare  på Dentry för att genomföra en kostnadsfri konsultation. Konsultationen kommer att handla om dina förväntningar och alla dina frågor kommer att besvaras. Tandläkaren kommer att studera förutsättningarna i din mun för att se om du har en frisk munhälsa och är en lämplig kandidat för tandimplantat. Det är  väldigt viktigt att ha en frisk mun innan man påbörjar en implantatbehandling!
Vanliga förbehandlingar kan vara:

 • Tanduttagning av trasig eller dålig tand,
 • Tandstensborttagning och putsning av tänderna.

 

2. Den kirurgiska delen – Implantatoperation 

Du börjar med att få lokalbedövning och förblir därefter smärtfri under hela behandlingen. Implantatet kommer att fästas i käkbenet under det kirurgiska ingreppet. Tandläkaren börjar med att lägga ett snitt i tandköttet och vika undan det för att borra fast implantatskruvarna, även kallade fixturer.  Fixturerna kommer att fungerar som tandrötter i käkbenet. Efter detta monterar vår tandläkare på nästa implantatdel som är en förlängning av implantatet och kallas distans.

 

3. Läkningsprocess

Efter operationen börjar läkningsprocessen som är väldigt individuell. Fixturerna kommer under denna process att växa fast i benet. Läkningsprocessen uppskattas pågå under två till tre månader. I vissa fall tar det längre tid!

 

4. Digitalt avtryck & Krona

När läkningsprocessen är klar kommer du på ett återbesök och det skapas ett digitalt avtryck för att planera hur dina tänder kommer att se ut. Vi väljer noga tillsammans ut färg och form för att det ska matcha dina tänder på ett naturligt sätt. En tandtekniker kommer nu ta över arbetet och skapar dina nya tänder.

Tandteknikern framställer kronan. Din nya tandkonstruktion kommer att fästas på distansen.

Tandimplantat
Tandimplantat-läkhätta
Läkningsprocess
Tandimplantat med krona

Vad kostar ett tandimplantat hos Dentry?

Det är svårt att lämna exakta prisuppgifter på en tandimplantat innan du har kommit på en kostnadsfri konsultation. Hur mycket en implantatsbehandling kostar beror bland annat på hur många implantat som du behöver och hur avancerad behandlingen kommer att bli. Några faktorer som påverkar priset kan till exempel vara benuppbyggnad i samband med implantatbehandling. Ibland behöver man utföra ett så kallat sinuslyft – när benmassa saknas i överkäkens bakre del. Detta är allra vanligast när man har varit utan en kindtand i överkäken under en längre period.

Vanligtvis brukar en implantatbehandling omfattas av högkostnadsskyddet där försäkringskassan ersätter delar av behandlingen. Här kan du läsa mer om tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet. Ersättningen baseras på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets referenspris för behandlingen. Vi på Dentry Tandvård erbjuder kostnadsfri konsultation och ger ett kostnadsförslag på plats.

Finns det risk för komplikationer?

Prognoserna för implantatbehandlingar är mycket goda under rätt förutsättningar men det finns viktiga saker att tänka på. Detta gäller oavsett ingreppstyp! För att få en optimal prognos krävs det en tandläkare med erfarenhet, och en patient med bra munhälsa för att man ska  undvika komplikationer och biverkningar. Några riskfaktorer kan vara:

 • Hög ålder, löper större risk för komplikationer 
 • Rökning, ökar risken för biverkningar avsevärt 
 • Tandlossning, beror på inflammation i tandköttet som ökar risken för att implantatet kan lossna ur käkbenet
 • Dålig munhälsa, ökar risken för komplikationer
 • Bristande munvård, ökar risken för komplikationer 
 • Oerfarna tandläkare

På grund av dessa risker är det viktigt att ha åtgärdat eventuella brister innan man påbörjar ett ingrepp. Är du intresserad av en tandimplantat? Kom till oss på Dentry för en kostnadsfri konsultation!

Boka en tid online - snabbt och enkelt!