Ring oss!

040-96 21 12

Naturligt vitare tänder utan att skada emaljen.

Intresserad av Tandblekning?

Vita tänder och ett fräscht och friskt leende är något som de allra flesta vill ha. Vill du på ett effektivt sätt bli av med missfärgningar på tänderna eller bara få ett vitare leende så kan tandblekning vara något för dig. Innan man gör en tandblekning måste man blivit undersökt av en tandläkare. Man måste vara fri från både hål och tandsten. Vi använder Brilliant Smiles produkter som ger en skonsam behandling med bäst resultat.

På Dentry erbjuder vi två olika sorters blekningsmetoder; hemma- eller klinikblekning. Kontakta oss för mer information!

Alla personer har från födseln sin egen individuella färgnyans på sin tandemalj. Det största problemet är dock missfärgningar som uppstår när tänderna utsätts för ämnen med färgpåverkande effekt, olika matprodukter, drycker och rökning kan ge upphov till missfärgningar. Ytliga missfärgningar går att få bort vid en tandrensning, men en del av missfärgningen kan ha gått in i emaljen och försvinner inte med en enkel tandrensning. Om missfärgningen ligger djupare kan en blekning vara lösningen.

Nästan alla tänder går att bleka. Låt alltid en tandläkare bedöma situationen först och därefter bestämma om en behandling lämpar sig i ditt specifika fall.

Tandblekning på klinik

– Effektivt och snabbt resultat
– Blekningstid cirka två timmar

Vid undersökningen tittar man på alla tänderna för att bedöma om det är lämpligt att utföra tandblekning. Tandläkaren undersöker även tandköttet för att se så att det är friskt och fritt från inflammationer. Viktigt att tänka på är att fyllningar och porslin inte bleks så har du exempelvis synliga kronor, broar eller lagningar kan det hända att de egna tänderna blir ljusare.

Vi kommer även diskutera bästa sätt behålla färgen efter blekning. Generellt gäller dock att resultatet beror mycket på ens egna tänder, munhygien, tidigare blekning samt konsumtion av missfärgande mat/dryck.

Hur går det till?
Innan blekgelen läggs på förbereds behandlingen genom att vi skyddar dina läppar, tandkött och tunga. Bland annat lägger vi ett blockerande skyddsmaterial på ditt tandkött. Blekgelen appliceras på tänderna och belyses sedan med en UV-lampa  Efter cirka 1,5–2 timmar är behandlingen klar och du lämnar kliniken med ett nytt, fräscht och bländande leende!

Viktigt att tänka på: en undersökning måste ha gjorts hos tandläkare eller tandhygienist de senaste sex månaderna för att undvika komplikationer. Kontakta oss för att boka en tid!

Tandblekning hemma

– Flexibel eftersom du gör blekningen hemma

Vår andra blekningsmetod är ett alternativ för dig som föredrar att på egen hand göra blekningen hemma. Vid första besöket tas avtryck av dina tänder. På återbesökstiden provas dina gelskenor ut och du erhåller även noggranna instruktioner om hur du använder blekgelen samt hur du ska sköta dina skenor.
Har man skenor för tandblekning sedan tidigare räcker det att man köper tandblekningsgel, vilka säljs i sprutor. Ofta räcker det med två sprutor om man blekt tänderna tidigare. Om man tidigare inte utfört tandblekning eller om det har gått lång tid sedan man gjort det sist rekommenderas minst 4 sprutor.

Gör ditt drömleende verkligt!

Prislista

Klinikblekning
Två käkar
4000 kr
Klinikblekning
En käke
2500 kr
Efterbehandling klinikblekning
500 kr
Blekskenor (över och underkäke samt 4 blekampuller)
Pris per käke
2500 kr
Blekmedel till skenor för hemmabruk
Pris per spruta
250 kr