Ring oss!

040-96 21 12

Rotbehandling

Rotbehandling kan behövas pga tandinfektion, stort kariesangrepp, stora fyllningar nära nerven eller trauma. Ibland har man tandvärk och då görs en rotbehandling för att lindra värken, men i vissa fall av tandinfektioner så kan tanden vara utan några symptom och då upptäcks tandinfektionen av tandläkare under en rutin kontroll.

Rotbehandling hos Dentry är helt och hållet smärtfri och vi använder oss av moderna och digitala instrument som förenklar behandlingen avsevärt för patienten och leder till snabb och smidig rotbehandling.

I de allra flesta fallen kan vi lindra smärtan på ett besök. Allt detta helt smärtfritt självklart! Är du i behov av lugnande medel innan behandlingen påbörjats kan vi även förse med detta. I vissa fall kan man behöva lindra smärtan och stoppa infektionen under första besöket för att under nästa besök slutföra rotbehandlingen.

 

När ska jag söka vård?

Det är svårt att själv avgöra när en rotfyllningsbehandling behövs utan det upptäcks ofta vid en rutinundersökning hos tandläkare. Eftersom rotfyllning är en behandling som görs när kariesangreppet drabbat pulpan brukar patienten endast känna tandvärk. Du bör därför uppsöka akut tandvård om du misstänker att du drabbats av karies eller av någon annan anledning har ont i en tand. Din tandläkare kommer då att informera dig om vilka åtgärder som lämpar sig för dina besvär.

 

Gör rotbehandling ont?

Nej, hos oss på Dentry använder vi oss av modern teknologi och i kombination av effektiv bedövning är behandlingen helt och hållet smärtfri.

 

Vad kostar rotfyllning i Malmö?

Kostnaden för rotbehandlingar i Malmö hos Dentry beror på hur många rötter en tand har.  Dem flesta tänder har en rotkanal medans vissa har två, tre eller fler. Våra priser hittar du här.

 

Hur går en rotfyllning till?

Första steget är att tandläkaren diagnostiserar vad som är fel på tanden. Sedan berättar tandläkaren om vad behandlingen kommer att kosta.  Behandlingen börjar med en noggrant utförd bedövning, sedan borrar tandläkaren ner till den inflammerade nerven. Tanden isoleras med en plastduk (kofferdam) för att förhindra saliv och bakterier att nå rotkanalen. Rotkanalen rensas och sedan om möjligt rotfylls under samma besök. I vissa fall sätter tandläkaren ett medicinskt inlägg i kanalen under en veckas period innan rotbehandlingen slutförs.

Vi på Dentry är kopplade till Försäkringskassans högkostnadsskydd och behandlingen hos oss skickas automatiskt till Försäkringskassan så att du aldrig behöver betala mer än vad du ska eller oroa dig för ansökning om detta, vi sköter det åt dig!

 

Finns det några andra alternativ till rotfyllning?

 Vilken behandling som passar bäst varierar från fall till fall och beror på tandens skick. Vi på Dentry arbetar alltid för att behålla din naturliga tand, men om den är skadad till den grad att en rotfyllning inte är möjlig kan vi behöva dra ut tanden. Då kan tandimplantat vara ett bra alternativ. En av många fördelar med implantat är att de med sina titanskruvar stimulerar ditt käkben som med tiden annars resorberar om du varit tandlös.

För dig som behöver dra ut flera tänder till följd av exempelvis en infektion i tandvävnaden kan det vara fördelaktigt att undvika rotfyllning och istället behandlas med en bro.