Ring oss!

040-96 21 12

Invisalign

Bekvämt, nästan osynligt, uttagbart

Trött på sneda tänder?

Har dina tänder växt snett? Eller kanske står någon av tänderna ut? Ditt drömleende är närmare än du tror. Om du inte är nöjd med ditt nuvarande leende kan Invisalign vara något för dig!  Invisalign ger dig möjligheten att skaffa ett leende du trivs med.

Invisalign är en tandställning gjord av genomskinliga plastskenor perfekt anpassade för just dig. Du får en personlig behandlingsplan anpassad för att flytta dina tänder en liten bit i taget mot det önskade målet. Invisalign kommer inte skava eller försvåra din munhygien som en klassisk ”räls” ofta gör.

Är du redo för ett nytt leende?
Kontakta oss på info@dentry.se eller 040-962112

Klicka nedan för att boka din kostnadsfria konsultation! 

Hur går Invisalign till?

Du börjar med att boka en tid hos våran Invisalign certifierade expert, för att få information och få veta hur din egna personliga behandling ska gå till. Nästa steg är att dina tänder fotograferas och scannas. Fotona samt scanning skickas till ett speciallaboratorium för att de ska ta fram en behandlingsplan anpassad för dig.

Därefter bokas en ny tid för att få slutresultatet av behandlingen presenterat direkt på skärmen. Programmet visar det planerade slutresultatet och anger tid för behandlingen. Under slutpresenatationen kan man se förändringen och göra justeringar i planeringen innan behandlingen påbörjas. På detta sättet styr man hela behandlingen utefter patientens önskemål och kan då göra de justeringar patienten önskar. Väljer man att inte gå vidare med behandlingen kostar denna planeringen 1500 kr, annars ingår den i behandlingskostnaden.

De skenor man får som patient använder man dygnet runt och tar endast ut dem vid tandborstning samt vid måltider, använd även under natten.

Antalet skenor beror på hur omfattande behandlingen är. Skenorna är numrerade och byts varje vecka. Du ska börja använda det första setet direkt. Det andra setet tar du med hem för att använda senare. Med jämna mellanrum träffar man sin tandläkare på Dentry och utför planerade justeringar samt får med sig nya skenor hem. På detta sätt fortgår proceduren, tills det önskade resultatet har uppnåtts, med en maximal behandlingstid på 20 veckor.

Varje skena flyttar tänderna ca 0,25 mm vilket betyder att 4 skenor kan flytta varje tand 1 mm. När behandlingen är färdig kan man antingen skapa nya skenor att ha endast under natten för att behålla tändernas position eller så får man en s.k. retainer som sätts fast på baksidan av framtänderna i över- och underkäke för att motverka recidiv, dvs att tänderna återgår till sina gamla positioner.

Varför välja Invisalign?

  • Bekvämt – Inga metalltrådar eller klamrar behövs som kan irritera mun och tandkött. Alignerskenorna är anpassade till dina tänder och är bekväma att använda. Man kan känna ett kort lätt obehag vid övergången till varje ny skena, men detta är bara ett tecken på att förskjutningen har börjat och obehaget försvinner snabbt.
  • Uttagbar – Du kan ta ut Alignerskenorna innan du skall äta, när du skall utföra din dagliga munhygien och vid speciella behov.
  • Nästan osynlig – Invisalign Aligner är nästan helt genomskinliga. De integreras enkelt i din egen livsstil. Ingen märker att du behandlar tänderna med denna metod.

Välbeprövad tandställning med över 5 miljoner behandlade patienter, Invisalign är ett välbeprövat system som har funnits i mer än 16 år. Den digitala planeringen är dess största styrka och tack vare det har man kontroll över hela processen och behandlingen. Mer om behandlingen kan läsas på invisalign.se. Har du fler frågor kontakta oss på info@dentry.se eller ring oss på 040-96 21 12.